چرا اسلام همه ویژگیهای دین مطلوب جوانان را دارد؟
جوانان ما در زندگی شخصی و اجتماعی خود به یک تکیهگاه روحی نیاز فراوان دارند، تکیهگاهی که بتوانند براساس آن، هدف، خط مشی و شیوه روشن و سعادتبخشی برای خود انتخاب کنند و در برخورد با مسائل ساده و پیچیده زندگی آینده خود از هرگونه تزلزل و ابهام و سرگردانی محفوظ بمانند.
عده قابل توجهی از جوانان تحصیلکرده این تکیهگاه را در دین اسلام جستجو میکنند. اینها میخواهند اسلام راهنمای آنها در همه شئون زندگی باشد. باید به این خواسته پرارج آنها پاسخ داد.
دینی که آیات کتاب الهی و کلمات پیغمبر اکرم(ص) و جانشینان گرامی او همواره به تدبر و تفکر دعوت میکند؛ دینی که همه را به پیروی از حقایق قطعی و اثبات شده علمی میخواند و از پیروی هر نوع وهم و گمان و پندار خرافی و بیاساس برحذر میدارد؛ دینی که میدان کار و زندگی را یکی از ارزندهترین میدانهای عبادت پروردگار میشمرد و مرد و زن و پیر و جوان را به شادابی و نشاط و کار و کوشش دعوت میکند و هر نوع افسردگی و پژمردگی، بیکاری و بیگارگی، تنبلی و تن آسایی را نکوهش میکند؛
دینی که همه کس را به شرکت در میدانهای فعالیت اجتماعی برمیانگیزد و هرگونه تکروی ناشی از ترس و ضعف و زبونی یا خودخواهی و خودپسندی را مذموم میشمرد؛ دینی که مبارزه در راه حق و عدالت را زندهترین نمودار کمال و فضیلت و ایمان میشناسد، چنین دینی بهحق دین جوانان است.
یادداشتهای استاد مطهری، ج۸، ص۴۵۸