حدیث روز
امام حسين عليه السلام: خوش اخلاقى عبادت است. (كنزالعمال، ج13، ص151، ح36472)
امام على عليه السلام: هر كس خوش اخلاق باشد، زندگى اش پاكيزه و گوارا مى گردد. (نهج البلاغه،خطبه 184)
رسول اكرم صلى الله عليه و آله :يكديگر را به رفتار نيك با زنان سفارش كنيد.بحارالأنوار، ج33، ص628
رسول اكرم صلى الله عليه و آله:هرزنى،از دنيابرودوشوهرش ازاوراضى باشد،به بهشت مى رود.نهج الفصاحه،ح 1022
رسول اكرم صلى الله عليه و آله :حيا خوب است ولى براى زنان خوب تر است. نهج الفصاحه، ح 2006

چگونه «گوشت» را از آلوده شدن به کرونا حفظ کنیم؟

چگونه «گوشت» را از آلوده شدن به کرونا حفظ کنیم؟

شواهد موجود حاکی از آن است که ویروس کرونا 2019، در بازار غذاهای دریایی شهر ووهان چین در جایی که گوشت‌های آلوده و خام حیوانات وجود داشته است، به انسان منتقل شده است؛ حال پرسش این است که احتمال آلودگی گوشت به ویروس کرونا چقدر است؟

دانشکده بهداشت و موسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه راهنمای  چگونگی استفاده از انواع گوشت را منتشر کردند.

شواهدی در دست است که نشان می‌دهد، احتمال ابتلا از طریق گوشت و با شیر حیوانات بیمار، در سایر اعضای خانواده ویروس کرونا وجود دارد. ابتلا می‌تواند در هنگام پاک کردن و خرد کردن گوشت حیوان بیمار و پخش شدن قطرات خونی آلوده و ورود به بینی، چشم و دهان فردی که با آن مواجه می‌شود باشد.

اگر گوشت حیوان سالم هم در معرض ترشحات آلوده به ویروس فرد بیمار قرار بگیرد می‌تواند با تماس با فرد سالم به گوشت آلوده و سپس دست زدن به بینی، چشم و دهان منجر به بیماری شود.

ویروس کرونا در گوشت حیوان بیمار و با گوشت حیوان سالم آلوده شده با ویروس، پس از پخت در دمای بالای 70 درجه سانتیگراد و بالاتر از بین می‌رود و دیگر خطر بیماری زایی ندارد. خانواده ویروس‌های کرونا نسبت به سرما و انجماد قوی هستند و حتی در دمای منفی 20 درجه سانتیگراد باقی می‌مانند.

با رعایت نکات زیر در هنگام فرآوری و طبخ گوشت، خطری برای ابتلا به کرونا از طریق گوشت آلوده وجود ندارد:

1- شستن کامل دست‌ها با آب و صابون و ضدعفونی کردن تمامی سطوح  نظیرتخته گوشت، چاقو و سطح آشپزخانه  قبل و بعد از فرآوری گوشت.( پاک کردن، شستن، خرد کردن و بسته بندی)

2- جداسازی محل قرار دادن گوشت‌های خام و غذاهای پخته و استفاده از ظروف دربسته برای نگهداری هر یک از مواد.

3- پخت گوشت در دمای 70 درجه و بالاتر به صورتی که گوشت کامل مغز پخت شود. پیشنهاد می‌شود از دماسنج استفاده شود.

4- عدم استفاده از گوشت حیوانات بیمار و یا مشکوک به بیماری و یا حیواناتی که مرده‌اند.

5- عدم استفاده از گوشت‌های خام و نیم پز.